Bezig met laden...

Eind van een tijdperk: geen benzinemotors uit München meer van BMW | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Eind van een tijdperk: geen benzinemotors uit München meer van BMW
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Eind van een tijdperk: geen benzinemotors uit München meer van BMW

Eind van een tijdperk: geen benzinemotors uit München meer van BMW

 /5
0 (0stemmen)

In 2024 stopt autobouwer BMW met de productie van verbrandingsmotoren in de hoofdfabriek bij München. Dat zei het hoofd productie bij de presentatie van een nieuwe elektrische auto, afgelopen vrijdag.

De beslissing betekent niet dat BMW straks helemaal geen verbrandingsmotoren meer produceert. De productie verplaatst zich naar Oostenrijk en het VK, aldus Reuters. Maar door de hoofdfabriek in München te ontdoen van fossiele brandstoffen zet BMW wel een piketpaaltje voor de toekomst waarin er geen auto’s meer zijn die op fossiele brandstoffen rijden.

Groen staal

Vanaf 2024 zal de fabriek in Duitsland dus alleen maar elektrische auto’s produceren. Een jaar later moet een deel van die auto’s ook gemaakt zijn met groen staal. Vanaf 2025 gaat het bedrijf staal gemaakt zonder fossiele brandstoffen kopen van H2 Green Steel. Dit is een Zweeds initiatief om met waterstof staal te maken. Een ander Zweeds bedrijf, SSAB, doet dit al en levert het groene staal aan autobouwer Volvo.

Er lijkt dus een kleine wedloop aan de gang in de Europese autowereld. Na jaren achter te hebben gelopen op concurrenten (in het bijzonder het Amerikaanse Tesla) maken autofabrikanten nu vaart met zowel elektrificatie als schoner materiaalgebruik. BMW gaat zelfs nog wat verder, want het geeft overgebleven staal (bijvoorbeeld na het uitsnijden van het carroserie) terug aan H2 Green Steel. De Zweedse staalmakers smelten het vervolgens weer om naar nieuw staal, zodat er niets verloren gaat.

Snel elektrische auto's?

De vraag is of het snel genoeg gaat. De EU wil dat er vanaf 2035 geen nieuwe brandstofwagens meer worden verkocht. Dat geeft BMW, vanaf hun datum van 2024, nog 11 jaar om de verbrandingsmotor ook in andere fabrieken vaarwel te zeggen. Maar de eerste stap, om de hoofdfabriek in München volledig te laten concentreren op elektrisch, suggereert in ieder geval dat de autobouwer het licht ziet als het gaat om de noodzaak van elektrisch rijden.

Bron: Change.inc

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)