Bezig met laden...

Werkgevers in Rotterdam maken klimaatafspraken over eigen mobiliteit | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Werkgevers in Rotterdam maken klimaatafspraken over eigen mobiliteit
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Werkgevers in Rotterdam maken klimaatafspraken over eigen mobiliteit

Werkgevers in Rotterdam maken klimaatafspraken over eigen mobiliteit

 /5
0 (0stemmen)

Meer dan twintig Rotterdamse werkgevers hebben zich verenigd in de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. Maandag 25 oktober ondertekenden zij een intentieverklaring waarin ze uitspreken de CO2-uitstoot van hun woon-werk en zakelijk verkeer minimaal te willen halveren voor 2030.

Het woon-werk en zakelijk verkeer bestaat uit ongeveer de helft van al het personenverkeer in Rotterdam. Door deel te nemen aan de werkgeversaanpak dragen deze bedrijven in belangrijke mate bij aan de klimaatopgave. Bedrijven willen deze halvering realiseren door thuiswerken aantrekkelijk te maken, werknemers meer gebruik te laten maken van het openbaar vervoer, fiets- en deelvervoer en elektrisch rijden te stimuleren en alternatieven te bieden voor zakelijke vluchten. Samen willen de bedrijven een krachtige klimaatalliantie vormen en zoveel mogelijk andere bedrijven in Rotterdam hierbij betrekken en mee te laten doen.

Rotterdams Klimaatakkoord

De plannen zijn onderdeel van de het Rotterdams Klimaatakkoord, dat erop gericht is samen met de stad de klimaatopgave in Rotterdam aan te pakken en de CO2-uitstoot van verkeer in Rotterdam te halveren in 2030. De gemeente ondersteunt de plannen en de Verkeersonderneming helpt bedrijven tot slimme en voor hen goed werkende plannen te komen. De deelnemende grote werkgevers zijn Arcadis, Berkman, Blue Amigo, Deloitte, Eneco, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, ING, Jeugdbescherming, Kramer Groep, PWC, Quion, RMC, Severs Breeman Rotterdam-Zuid, Shell, Tos Waalhaven, UNiper, Van Dorp, Van Oord, Viro Clinics en Woonbron.

Klimaatopgave, minder files en een aantrekkelijkere stad

Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie in Rotterdam, benadrukt hoe belangrijk het is dat werkgevers deze uitdaging samen aangaan: ”Met de aanpak halveren we de uitstoot van het woon-werk en zakelijk verkeer in de stad. Dat levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van onze klimaatdoelen. De maatregelen zorgen daarnaast voor gezondere lucht in de stad en minder files. Ik ben blij met de voorbeeldrol die deze bedrijven vervullen en hoop dat er snel meer werkgevers zullen aansluiten.” Wethouder van Organisatie, Arjan van Gils, vult aan: “Als grote werkgever in Rotterdam kunnen we - en willen we - niet achterblijven bij deze ambitie en gaan er dus ook mee aan de slag.”

Erasmus MC

Het Erasmus MC is de grootste werkgever in Rotterdam en een van deze bedrijven: “Wij waren al actief met duurzame mobiliteit en sluiten ons daarom graag aan bij deze alliantie. Meedoen is belangrijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen bedrijf. Je marktpositie en aantrekkelijk werkgeverschap vereist steeds meer duurzaam handelen en het draagt bij aan gezonde medewerkers en beheerste mobiliteitskosten. Tenslotte dragen we zo ook bij aan betere bereikbaarheid.”

Bron: Mobiliteitsplatform 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)