Bezig met laden...

Aanleg laadpalen verplicht bij Britse nieuwbouw | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Aanleg laadpalen verplicht bij Britse nieuwbouw
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Aanleg laadpalen verplicht bij Britse nieuwbouw

Aanleg laadpalen verplicht bij Britse nieuwbouw

 /5
0 (0stemmen)

In het Verenigd Koninkrijk wordt het volgend jaar bij nieuwbouwplannen verplicht om ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen te installeren.

Dat staat in een nieuwe wet die de Britse premier Boris Johnson heeft aangekondigd. De Britse regering wil de investeringen in de laadinfrastructuur opvoeren om de overgang naar elektrisch rijden te vergemakkelijken. "We kunnen niet zo doorgaan. We moeten onze economie aanpassen aan de groene industriële revolutie", aldus Johhson in een speech.

145 duizend laadpunten per jaar

Volgens Johnson zal de nieuwe regel ervoor zorgen dat er in aanloop naar 2030 jaarlijks 145.000 nieuwe oplaadpunten extra geïnstalleerd zullen worden. Vanaf dat jaar wordt de verkoop van nieuwe auto's met een verbrandingsmotor in het land verboden.

De verplichte laadpaal geldt niet alleen bij de nieuwbouw van woningen, maar ook bijvoorbeeld bij nieuwe kantoren en supermarkten. Verder geldt de wet ook bij renovatie van gebouwen waarbij er meer dan tien parkeerplaatsen worden overgehouden.

Waterstof

De Britse regering pompt ook zo'n 12 miljoen euro in een nieuw project om bij een groot windmolenpark windenergie om te zetten in waterstof. Ook wordt er ruim 10 miljoen uitgetrokken voor een project dat water omzet in waterstofgas bedoeld voor bussen die rijden op waterstof.

Nieuwe regels Europese Unie

Ook in de Europese Unie komt er een verplichting om laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aan te leggen bij nieuwe gebouwen. Zo moeten bij "woongebouwen met meer dan 10 parkeervakken" voor elk parkeervak loze leidingen worden aangelegd, bedoeld voor later gebruik door laadpunten

Nederland trekt de komende jaren ook miljoenen uit voor de aanleg van meer publieke laadpalen. Vanaf 2030 mogen er in Nederland alleen nog maar elektrische auto's op de markt komen.

Bron: RTLnieuws 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)