Bezig met laden...

Steden slaan handen ineen voor slimme aanpak van verstedelijking en logistiek | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Steden slaan handen ineen voor slimme aanpak van verstedelijking en logistiek
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Steden slaan handen ineen voor slimme aanpak van verstedelijking en logistiek

Steden slaan handen ineen voor slimme aanpak van verstedelijking en logistiek

 /5
0 (0stemmen)

De gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zwolle en de vervoerssector slaan de handen ineen om gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen voor slimme, duurzame verstedelijking en logistiek. Wethouders en CEO’s van diverse private partijen op het gebied van logistiek, IT en technologie kwamen 9 maart bijeen in Apeldoorn om afspraken te maken over onder andere datadeling, zero emmissie zones, stadshubs en het op een slimme manier toegang verlenen van verkeer in de stad. Het diner in Apeldoorn vormde het startschot voor vergelijkbare bijeenkomsten op andere plekken in het land, bedoeld om tot een gezamenlijke actieagenda te komen. Met de diners willen partijen gezamenlijk logistieke stromen veiliger, slimmer en duurzamer organiseren, zodat steden ook in de toekomst leefbaar blijven.

Slimme bevoorrading

Stadsbevoorrading speelt een cruciale rol in de leefbaarheid in de stad. Logistiek zorgt voor boodschappen in de schappen, voor de aanvoer van materiaal voor de bouw van nieuwe woningen, voor onderhoud en schoonmaak en voor bezorging van pakketjes. Maar al die vervoersbewegingen geven ook druk op de schaarse openbare ruimte. En met een toename van het aantal online bestellingen en de vele bouwactiviteiten zal de hoeveelheid verkeer alleen maar verder groeien. Wim Willems, voorzitter van de themagroep Smart Cities van de G40 en tevens gastheer van de avond: “Wij als beleidsmakers herkennen de noodzaak om die bevoorrading slimmer te organiseren. We hebben met de aanwezigen onder meer gesproken over stadshubs: verzamelpunten aan de rand van de stad, waar allerlei goederen voor onder meer de bouw, horeca en detailhandel en kunnen worden gebundeld. De laatste kilometers de stad in kunnen dan bijvoorbeeld door een elektrisch voertuig worden uitgevoerd, of bijvoorbeeld een bakfiets .”Michiel van Willigen, wethouder digitale transitie bij de gemeente Zwolle, vult aan: “Data kan helpen om slimme toegang tot de stad snel tot realiteit te maken. Door data te delen maken overheden glashelder welk type voertuig waar en op welk moment welkom is, zodat vervoerders precies weten waar zij aan toe zijn. Dat bespaart hen een hoop gedoe en onnodige kosten.”

Samenwerking met de markt

Aan tafel zaten onder meer afgevaardigden van nationale spelers zoals Ahold Delhaize, Bidfood, Hanos, DPD, DAF en Scania , maar ook lokale partijen en verschillende IT-partijen uit het logistieke domein. Ook TLN en evofenedex waren van de partij. Adwin Verhoeks, algemeen directeur bij logistiek dienstverlener Tielbeke: “Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief. We zijn hier om te leren van elkaar, maar vooral om tot actie te komen mét elkaar.” Ook Frits Rorink, wethouder in Deventer, ziet de samenwerking met de markt als essentieel: “Door samen te werken kan meer efficiëntie en slagkracht worden bewerkstelligd. Neem bijvoorbeeld de venstertijden. Als een vervoerder alleen tussen tien en elf uur de binnenstad van Zwolle in mag,  en dezelfde venstertijden gelden voor Deventer, dan wordt het voor hem erg lastig om te optimaliseren. Over dat soort onderwerpen willen we afspraken maken.”

Aansluiten bij eerder onderzoek

De stadsdiners zijn geiniteerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in samenwerking met de G40, Connekt, de Topsector Logistiek en de Citydeal ‘slimme stad, zo doe je dat’. De bijeenkomsten sluiten aan bij de bevindingen uit eerder onderzoek van de G40 naar de waarde van slimme toepassingen en digitale technieken voor de toekomst van steden. Daarin werd aangeraden meer samen te werken tussen steden, oplossingen sneller op te schalen en een gezamenlijke investeringsagenda met Rijk en provincie te starten. Het rapport ‘Smart Cities in de G40. Overzicht versnellers en knelpunten en advies’ is hier in te zien. Het rapport ‘Samenwerking G40 en Rijk: slimme duurzame verstedelijking’ is hier in te zien.

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/