Bezig met laden...

Meer ruimte voor lopen en fietsen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" Meer ruimte voor lopen en fietsen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Meer ruimte voor lopen en fietsen

Meer ruimte voor lopen en fietsen

 /5
0 (0stemmen)

Wonen, werken, recreëren en gezondheidszorg: woonwijken kunnen zo ontworpen worden dat zoveel mogelijk voorzieningen en functies op loop- of fietsafstand zijn. Hierdoor zijn veel minder verplaatsingen nodig en zijn reizigers minder afhankelijk van een auto om op hun plaats van bestemming te komen. 

Om veilig te kunnen lopen en fietsen is niet alleen ruimte nodig, maar ook een passende inrichting van de openbare ruimte met aandacht voor verkeers- en sociale veiligheid. 

Samen met andere publieke en private partijen werkt het team Actieve Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aan doorfietsroutes en stallingen en aan het verder stimuleren van fietsgebruik, onder andere via de Werkgeversaanpak. Dit doen zij door het opzetten van een netwerk van fietsambassadeurs, met de Fietsmissie '10% meer medewerkers op de fiets' en door de campagne 'Kies de Fiets!'. Het programma Doortrappen geeft met name aandacht aan de veiligheid van de oudere fietser. Internationaal delen we onze kennis op fietsbeleid als Nederland Fietsland.

Voor de Loopagenda is IenW mede-initiatiefnemer en partner, van het platform Ruimte voor Lopen en mede-initiatiefnemer en partner bij de City Deal Ruimte voor Lopen. De primaire focus ligt binnen deze City Deal op voetgangersveiligheid en stationsomgevingen (inclusief looproutes).

Linkjes:

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/