Bezig met laden...

Digitale regelscenario’s | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" Digitale regelscenario’s
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Digitale regelscenario’s

Digitale regelscenario’s

 /5
0 (0stemmen)

In een regelscenario wordt voor een stad of gebied vastgelegd wat er waar moet gebeuren bij bijvoorbeeld een incident, evenement of werk-in-uitvoering. Door deze scenario’s te digitaliseren, ontstaan kansen om beter te sturen op de leefbaarheid in de stad. Zo wordt het met behulp van data en connectiviteit mogelijk om dynamische milieuzones in te voeren, waarbij toegang bepaald wordt aan de hand van de actuele luchtkwaliteit.

Schone voertuigen kunnen dan worden toegelaten, terwijl ‘vervuilende’ voertuigen tijdelijk de toegang kan worden ontzegd. Door deze data real-time te delen, kunnen ‘connected’ weggebruikers in car worden voorzien van actuele adviezen.

Wegbeheerders gebruiken al jaren de zogenaamde regelscenarioboekjes. In de boekjes staan werkschema’s, opgesteld met Microsoft Visio, die duidelijk maken wat er waar moet gebeuren. Wegverkeersleiders in de verkeerscentrale pakken deze boekjes erbij zodra de betreffende gebeurtenis zich voordoet en weten zo precies welke handelingen ze moeten verrichten om het verkeer veilig en vlot af te handelen.

Daarmee zijn de boekjes vooralsnog onmisbaar – maar ideaal is het niet. Het ontwerpen en beheren is namelijk omslachtig en bij het raadplegen van een boekje of een pdf liggen fouten op de loer: heeft de wegverkeersleider wel de laatste versie? Voor Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam en Den Haag was dat reden om het hele proces nog eens tegen het licht te houden. Samen met NDW zijn ze vervolgens aan de slag gegaan om een slim, digitaal alternatief te ontwikkelen, Digitaal Regel Scenario of DRS. Met deze alles-in-één-tool, die in 2022 gebruiksklaar is, kunnen wegbeheerders regelscenario’s ontwerpen, valideren, beheren en raadplegen.

Lees hier meer.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/