Bezig met laden...

Waterberging zorgt voor droge voeten | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" Waterberging zorgt voor droge voeten
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Waterberging zorgt voor droge voeten

Waterberging zorgt voor droge voeten

 /5
0 (0stemmen)

De afgelopen jaren zien we steeds vaker voorbeelden van hoe klimaatverandering voor problemen zorgt. Steden worden gedwongen kritischer te kijken naar de eigen bebouwing, groenvoorziening en watersystematiek, om in de toekomst beter bestand te zijn tegen problemen en bewoners beter te beschermen tegen de gevolgen.

Als gevolg van klimaatverandering kennen we de laatste tijd regelmatig periodes met hevige regenval. Veel regenwater gaat via de straat zo het riool in, waar het zich vermengt met het vuile afvalwater. Om het oppervlaktewater niet te belasten met het vuile water uit het riool, moeten overstorten worden voorkomen. De Gemeente Almelo heeft daarom een Real Time Control systeem ingericht, dat bij regenval zorgt dat water optimaal wordt verdeeld en gebufferd in het rioolstelsel.

Regenwater dat op een onverharde bodem valt, dringt voor een belangrijk deel in de bodem. Bij verhard oppervlak in steden zal het regenwater nauwelijks in de bodem dringen: vrijwel al het water stroomt dan direct af naar het slotenstelsel. Dit betekent dat het waterpeil bij een flinke regenbui snel kan stijgen. Om te voorkomen dat wateroverlast ontstaat, is de aanleg van extra waterberging van belang. Ondergrondse waterberging kan hiervoor een oplossing bieden. De gemeente Rotterdam koos hier bijvoorbeeld voor bij de aanleg van de Museumparkgarage. Door de dubbelfunctie van een parkeergarage met een waterberging wordt de schaarse ruimte in het hart van de stad optimaal benut. Lees hier meer.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/