Bezig met laden...

Medicijnen overal bezorgd | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" Medicijnen overal bezorgd
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Medicijnen overal bezorgd

Medicijnen overal bezorgd

 /5
0 (0stemmen)

Steeds vaker zetten wegbeheerders zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten, maar ook luchthaven Schiphol drones in voor inspectie van de infrastructuur. Op locaties waar het voorheen lastig of zelfs gevaarlijk was om te inspecteren, bieden drones uitkomst. Deze relatief nieuwe vorm van mobiliteit zorgt bovendien voor nieuwe mogelijkheden en extra vervoersstromen in de lucht. Zo worden drones ook ingezet voor het bezorgen van medicatie op moeilijk bereikbare plekken. In de drukte van de stad worden de eerste ervaringen opgedaan met bezorging van pakketjes.

Veelzijdige vlieger

Drones hebben de potentie om het fileprobleem op te lossen, om havens automatisch te inspecteren en te beveiligen en om medicijnen op elke gewenste plek af te leveren.

Het is belangrijk dat dit op een veilige, efficiënte en maatschappelijk gewenste manier gebeurt. Daarom wordt onderzocht hoe drones autonoom langeafstandsvluchten kunnen uitvoeren, en hoe bemand en onbemand verkeer feilloos gecombineerd kan worden.

In de Rotterdamse haven worden proeven gedaan met het bevoorraden van schepen met behulp van drones. Het blijkt voor rederijen een ideale manier om spoedpakketten te bezorgen bij schepen die voor anker liggen en daarbij zo min mogelijk tijd te verliezen. 

Ook luchthaven Schiphol doet proeven: drones maken de inspecties van landingsbanen en vliegtuigen van bovenaf een stuk eenvoudiger. Uiteraard is veiligheid ook hierbij van cruciaal belang, reden waarom er continue verbinding is met de verkeerstoren.

Belangrijke links:

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/