Bezig met laden...

Regio’s snel en duurzaam verbonden | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" Regio’s snel en duurzaam verbonden
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Regio’s snel en duurzaam verbonden

Regio’s snel en duurzaam verbonden

 /5
0 (0stemmen)

De luchtvaart zorgt voor ongeveer drie procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelen te halen, moet dat percentage naar beneden. Vier regionale luchthavens hebben de handen ineen geslagen en doen ervaring op met elektrisch vliegen. De kennis wordt gebruikt voor onderzoek naar het uitvoeren van lijndienstvluchten met elektrische vliegtuigen binnen Europa, om zo regio’s met elkaar te kunnen verbinden. Naar verwachting worden de eerste elektrische passagiersvluchten tussen luchthavens in Nederland binnen vijf jaar uitgevoerd.

Nieuwe, snelle verbindingen

Elektrisch vliegen is een technisch en economisch haalbare en snelle manier van vervoer om regio’s met elkaar te verbinden, in eerste instantie binnen ca. 500 kilometer en met de potentie om afstanden tot 1000 kilometer te overbruggen. Het streven is om eerst in Nederland te experimenteren met 4- tot 9-zitters en om op termijn een fijnmazig Europees netwerk op te bouwen en te vliegen met grotere toestellen.

Onderzoek en innovaties zijn essentieel om verduurzaming van de luchtvaart mogelijk te maken. In het PowerUp initiatief werken Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport samen om kennis op te doen ten aanzien van de haalbaarheid, potentie en afhandeling van elektrische vluchten.

Samenwerking in de regio’s

De proef wordt ondersteund door Royal Schiphol Group en het NLR, het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Belangrijke links

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/