Bezig met laden...

DMI-PortalUpdate #2 - februari 2021 | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Paul Swaak "»" DMI-PortalUpdate #2 - februari 2021
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
DMI-PortalUpdate #2 - februari 2021

DMI-PortalUpdate #2 - februari 2021

 /5
0 (0stemmen)

In de DMI-PortalUpdate vertel ik op regelmatige basis welke updates en/of nieuwe functionaliteit we hebben toegevoegd of aan het ontwikkelen zijn. We passen het zogenaamde "continuous deployment" toe. Geen grote big bang updates maar steeds nieuwe functies als ze klaar en getest zijn. Soms klein soms wat groter.


Deze keer in de spotlight:

 1. Integratie Zoom en Jitsi
 2. Integratie Unsplash foto bibliotheek
 3. Windows File Sync
 4. DMI Scraper platform

1) Video meetings met Zoom en Jitsi, geïntegreerd in Events

We zijn met zijn allen al haast een jaar gewend aan online meetings. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren: teams, webex, go2meeting etc. Wij hebben gekozen voor een DMI integratie met Zoom en Jitsi.

 • Zoom omdat het een stabiel platform is geworden met (inmiddels) goede security en privacy, veel extra opties (oa polls, breakout rooms etc.). Zowel via app te gebruiken als via browser. Om zelf Zoom meetings aan te maken in DMI heb je wel een (gratis of betaalde) account nodig.
 • Jitsi omdat dit een lightweight browser oplossing is waarvoor je niets hoeft te downloaden. Zeker als je werkt in de overheid is dat laatste vaak een probleem. Binnen DMI kan iedereen een JItsie video meeting opzetten.
 • In beide gevallen doe je dit rechtsreeks vanuit de event planner en al je gasten krijgen dan per mail een uitnodiging die met 1 handeling automatisch aan de iCAL, Outlook of Google agenda wordt toegevoegd. Je ontvangt dan ook automatisch de event updates, zoals de agenda, vergaderstukken etc.
 • Zie hier hoe je een videomeeting opzet met: Zoom of Jitsi.


2) Unsplash integratie: nooit meer zoeken naar hoge kwaliteit, rechten vrije beelden

Het is algemeen bekend dat een  goede foto bij een artikel of blog van grote invloed is op het leesgedrag. Voor alle DMI gebruikers hebben we een integratie met Unsplash gemaakt. Je kan zoeken op trefwoord, oriëntatie, kleur en relevantie en kies uit honderden foto's van hoge kwaliteit, rechtenvrij!3) Windows Fyle Sync: alle bestanden meteen in DMI en vice versa

Als je vaak en veel bestanden in DMI wilt delen is 'drag&drop' prima, maar zou het niet mooi zijn als dit automatisch gaat? Hiervoor is Windwos File Sync voor alle Windows gebruikers.

Na een paar eenvoudige handelingen is je Windows map(pen) volledig gesynct met je favoriete DMI community bestandsmap(pen).

Het gevolg: elk bestand dat je in de Windows bestandsmap toevoegt/verwijderd wordt automatisch in DMI gerepliceerd....EN omgekeerd. Wordt een document in DMI online aangepast door je teamgenoten, met onze word online functie, dan is de geupdate versie ook meteen beschikbaar in je windows bestandsmap. Da's pas lekker samenwerken!

Neem contact met ons op voor installatie.


4) DMI ScrapyHub: automatisch artikelen uploaden van jou favoriete nieuws sites

Na een paar maanden ontwikkeltijd zijn we erg trots om ons nieuwe DMI ScrapyHub te presenteren. Een DMI add-on die je in staat stelt om met een paar simpele handelingen allerlei content van publieke website, rechtsreeks in je community te publiceren. Als artikel, event, blog etc. Uiteraard meteen in de juiste categorie, tags, juiste gebruikersnaam, met bronvermelding en de originele video en foto, etc. 

Je kunt kiezen om eerst de artikelen te selecteren en desgewenst aan te passen en daarna te publiceren of he gaat voor de volledige wekelijkse/maandelijkse automaat. Afhankelijk van je community instellingen worden ze direct gepubliceerd of komt de content in je goedkeuringsworkflow terecht.

Kortom nooit peer knippen en plakken en rommelem met de opmaak. je bespaart enorm veel tijd en toch altijd het laatste relevante nieuws in je community.

DMI ScrapyHub is beschikbaar als DMI add-on. Neem contact met ons op voor installatie.Bug fixes en verbeteringen:

 • We hebben 2 additionele Email templates toegevoegd ten behoeve van Events. Vanaf NU ontvangt ook de organizer van een event zelf ook een event uitnodiging en bijbehorende .ics file in zijn mailbox. Ook als hijzelf de Event update

 • Offce-Online save issue: het issue met het bewaren van veel tegelijkertijd gedane edits in Office-online is opgelost en de fix wordt volgende week toegepast.

 • People directory: afbreekfunctie geïnstalleerd om te veel tekst in te korten
 • Event: zomer en wintertijd en verschil in tijden tussen Google, iCal en Outlook opgelost
 • Bugs met inladen van content-templates opgelost.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)