Bezig met laden...

Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Paul Swaak "»" Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain

Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain

 /5
0 (0stemmen)

Blockchain: efficiëntie en nieuwe verdienmodellen in supply chain

“Als blockchaintechnologie ons in staat stelt om allerlei transacties veiliger en transparanter te traceren en de bijbehorende administratieve processen efficiënter uit te voeren, dan biedt dit mogelijkheden voor de supply chain”, zegt Simon Dalmolen, zakelijk (ICT-)dienstverlener CGI.


“Elke keer dat een product wordt bewerkt, kan de transactie, als de blockchain wordt gekoppeld aan de fysieke keten, gedocumenteerd worden. Hierdoor kan een permanente geschiedenis van een product worden bijgehouden. Van fabricage tot verkoop. Dit kan de tijdsvertragingen reduceren, omdat alles tijdig inzichtelijk is. En het is mogelijk te anticiperen. Dit scheelt natuurlijk ook weer in de kosten. Daarnaast neemt de kans op redundantie en foutieve data van het product af. De logistieke markt is samen met de financiële wereld een van de logische toepassingsgebieden. De reden is de complexiteit van de logistieke wereld. Er zijn veel kleine bedrijven met weinig financiële ruimte om te innoveren, waardoor centrale oplossingen om een grootboek toe te passen lastig zijn in te bedden. Om samen te werken, is vertrouwen zeer belangrijk in de logistieke keten. Omdat blockchain het mogelijk maakt om elke transactie te voorzien van een unieke code of opdracht, haal deze technologie barrières weg en is samenwerking betrouwbaarder.”

Transport en Logistiek Nederland (TLN) publiceerde in september 2017 een artikel over blockchain binnen de supply chain. CGI-er Simon Dalmolen gaf aan wat de toegevoegde waarde kan zijn voor de sector transport en logistiek. Lees het gehele interview.

Bron www.tln.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)