Bezig met laden...

Voorbeeld voor de markt: deelfietsaanbieders organiseren MaaS-interoperabiliteit | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Dirk Jan de Haan "»" Voorbeeld voor de markt: deelfietsaanbieders organiseren MaaS-interoperabiliteit
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Voorbeeld voor de markt: deelfietsaanbieders organiseren MaaS-interoperabiliteit

Voorbeeld voor de markt: deelfietsaanbieders organiseren MaaS-interoperabiliteit

4.41 
 /5
4.41 (1stemmen)

Vandaag maken 10 deelfietsaanbieders bekend dat ze gaan samenwerken om het aanbod van deelfietsen interoperabel beschikbaar te stellen. De aanbieders maken het mogelijk dat de klant via de App van zijn (MaaS-)aanbieder ook de deelfietsen kan huren van andere aanbieders. Daarvoor zijn technische afspraken, maar ook organisatorische en juridische afspraken nodig. De aanbieders gaan dit nu onderling regelen. Enigma Mobility had deze aanpak na een studie voor de gemeenten geadviseerd.

De stap is een doorbraak in de samenwerking tussen deze partijen, maar vooral een overwinning voor de klant en een voorbeeld voor de markt! Het is een overwinning voor de klant, omdat met interoperabiliteit het mogelijk wordt deelfietsen echt transparant en eenvoudig in te plannen in je mobiliteitsvraag! MaaS wordt alleen een succes als we de behoefte van de klant invullen en zo eenvoudig mogelijk aanbieden. Verschillende Apps of Webs of Passen wordt veelal als onhandig ervaren. Interoperabiliteit is dus een voorwaarde voor succes van MaaS.

En het is een voorbeeld voor de markt, omdat deze partijen over hun eigen schaduw kijken, en een groter klant, lands- en MaaS-belang zien. En bereid zijn moeite (dus geld) te investeren om een nu nog braakliggend terrein van Interoperabiliteit te ontginnen. Natuurlijk zien zij ook een commercieel gewin in deze insteek, maar die gaat niet over de rug van de klant, maar samen met de klant. 

In alle andere segmenten van MaaS moeten vergelijkbare stappen genomen worden. Wie volgt?

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)