Bezig met laden...

Duurzaam reizen? Deze 5 bedrijven maken het mogelijk | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Editor dmi "»" Duurzaam reizen? Deze 5 bedrijven maken het mogelijk
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Duurzaam reizen? Deze 5 bedrijven maken het mogelijk

Duurzaam reizen? Deze 5 bedrijven maken het mogelijk

 /5
0 (0stemmen)

Nederlanders willen duurzamer reizen. Zo blijkt uit een enquête van Booking.com dat 30 procent van de Nederlanders na de pandemie duurzamer op vakantie wil. Maar duurzaam reizen is makkelijker gezegd dan gedaan, want vakantie gaat ook om genieten en ontspanning. Change Inc. zet vijf bedrijven op een rij die inzetten op een duurzamere vakantie.

Duurzamer vakantie vieren, wat houdt dat eigenlijk in? Voor de Nederlanders die de enquête van Booking.com invulden gaat het om minder afval produceren (77 procent wil dat verminderen) en energieverbruik verminderen (voor 71 procent staat dat bovenaan de prioriteitenlijst). 74 procent wil vaker milieuvriendelijke vervoersmiddelen gebruiken, zoals wandelen, fietsen of reizen met het openbaar vervoer. Het bedrijfsleven speelt steeds vaker op deze wensen in. Change Inc. zet vijf initiatieven op een rij die een duurzamere vakantie mogelijk maken.

Campspace stimuleert mensen om de (Nederlandse) natuur in te gaan

Campspace is een platform waarop reizigers bijzondere kampeer- of overnachtingsplekken kunnen vinden bij particulieren of op kleinschalige campings: van een boomhut tot een tentplek in een achtertuin in de polder. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedere reiziger binnen 30 minuten van zijn of haar huis een kampeerplek kan vinden. Op die manier wil Campspace mensen stimuleren vaker de natuur in te trekken.

Better Places maakt de CO2-uitstoot van jouw reis

De Nederlandse reisorganisatie Better Places maakt de CO2-uitstoot van zijn reizen inzichtelijk. Op de website geeft het de impact op het klimaat en de positieve impact op de lokale omgeving weer. Het bedrijf legt zichzelf een vrijwillige vliegtaks op en investeert de opbrengsten in duurzame energieprojecten. Better Places compenseert de CO2-uitstoot van het hele reisarrangement.

Conscious Hotels maakt duurzaamheid aantrekkelijk

Conscious Hotels heeft als missie: eco-sexy, big smiles. De hotelketen bestaat al ruim tien jaar en wil duurzaamheid aantrekkelijk maken. Met de opening van elk nieuw hotel gaat het een stapje verder met duurzaamheid. Zo is het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark volledig elektrisch, met stroom van een windmolen in het Amsterdamse havengebied. Voor het volgende hotel werken zij aan een energiepositieve vestiging.

Kip Caravans introduceert delen in de caravanbranche

Steeds meer mensen ‘ontspullen’. Kip Caravans wil op die ontwikkeling inspelen met een verhuur-concept. Ook werkt het aan de uitwerking van een aantal deelconcepten. Daarnaast focust Kip Caravans zich sinds 2013 op hefdakcaravans: caravans waarbij je bij aankomst het dak omhoog klapt. Dit scheelt brandstofkosten onderweg, want de caravan heeft minder luchtweerstand. Daarnaast zijn de caravans beter geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Het leverde verschillende caravan-modellen een energielabel A op. Zulke energielabels zijn nog een unicum in de sector.

Low Carbon Travels legt de link tussen luxe en lokale duurzaamheid

Low Carbon Travels biedt CO2-neutrale luxe reispakketten aan voor reizen naar Italië en Ibiza. Het bedrijf biedt complete treinreizen, maar ook vliegreizen aan. De huur van een elektrische auto en verblijf in duurzame accommodaties zitten in het pakket. Geen grote nieuwbouwhotels met 200 kamers, maar juist antieke villa's, kleine kastelen en bed & breakfasts op boerderijen. Sommige locaties zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen en windmolens. Daarnaast zijn er duurzaam ingestoken excursies en activiteiten bij te boeken. Oprichter Manuela Talana probeert de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, maar die is niet nul. “Daarin ben ik heel erg pragmatisch”, zegt zij.

Bron: Change.inc

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/