Bezig met laden...

Nieuwe techniek zelfrijzende auto's door gebouwen kijken | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Editor dmi "»" Nieuwe techniek zelfrijzende auto's door gebouwen kijken
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Nieuwe techniek zelfrijzende auto's door gebouwen kijken

Nieuwe techniek zelfrijzende auto's door gebouwen kijken

 /5
0 (0stemmen)

  Australische onderzoekers hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee zelfrijdende auto's voetgangers en fietsers kunnen zien, zelfs als ze achter gebouwen of voertuigen verstopt zitten.  Nou klinkt het een beetje alsof er nieuwe sensoren zijn ontwikkeld die net als superman door van alles heen kunnen kijken, maar het zit net iets anders. Onderzoekers in Australië hebben samen met twee grote mobiliteitsbedrijven een systeem ontwikkeld dat een auto gebruik laat maken van data die door andere voertuigen en verkeerssystemen wordt verzameld.

  Niet alleen moest daarvoor een gemeenschappelijke 'taal' worden ontwikkeld zodat al die verschillende typen data één duidelijke boodschap konden vormen over een verkeerssituatie, ook moesten de juiste algoritmes worden ontwikkeld en werd er drie jaar lang getest. Daarvoor werden zowel simulaties als experimenten op de weg gebruikt.

  Veiliger en goedkoper?

  Na die drie jaar zijn de onderzoekers er nu van overtuigd dat het systeem de veiligheid op de weg verhoogd. Ze denken ook dat het kan zorgen voor goedkopere zelfrijdende auto's. Het systeem is immers niet (alleen) afhankelijk van eigen sensoren, dus die hoeven dan misschien een stuk minder geavanceerd (en daarmee duur) te zijn. Het betekent ook dat dit in auto's bestuurd door mensen zou werken. Daarvoor heb je wel een vrij moderne auto nodig, maar dus geen zelfrijdende supercar.

  De komende tijd gaan ze kijken of het systeem nog beter kan. Er kan natuurlijk oneindig veel aan worden toegevoegd: van informatie uit verkeerslichten, tot snelheden van andere verkeersdeelnemers en data over het gedrag van objecten.

  Bron: BNR

  Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

  /**whitelisting script Active Campaign**/