Bezig met laden...

Een autovrije stad? Onze mobiliteit kan veel slimmer! | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Editor dmi "»" Een autovrije stad? Onze mobiliteit kan veel slimmer!
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Een autovrije stad? Onze mobiliteit kan veel slimmer!

Een autovrije stad? Onze mobiliteit kan veel slimmer!

 /5
0 (0stemmen)

Over de aflevering

We moeten slim omgaan met de beperkte ruimte die we hebben in Nederland. Minder auto's in de stad, minder parkeerplaatsen, maar hoe zorgen we ervoor dat de mobiliteit wél beter wordt in de stad? Deelmobiliteit is een deel van de oplossing, maar hoe krijg je de mensen zover om hun auto weg te doen?

In deze aflevering van BNR Eyeopeners gaat het over de toekomst van mobiliteit. Hoe maken we onze voertuigen en infrastructuur duurzamer, veiliger en efficiënter? Slimme mobiliteit vraagt niet alleen om nieuwe technologie, maar ook om meer samenwerking tussen zowel landelijke als Europese aanbieders van mobiliteit. 

In deze uitzending zijn te gast:

  • Joëlle van den Broek, adviseur smart and safe mobility bij TNO. Joëlle werkt met landelijke en Europese partijen aan de toekomst van mobiliteit. De mobiliteit en infrastructuur kan veel slimmer, maar de veiligheid moet wel gewaarborgd blijven.
  • Tom Kuipers, program developer urban mobility bij AMS Institute. Tom werkt met gemeentes, bedrijven en universiteiten als TU Delft en MIT om technologie, kennis en innovatie naar de regio Amsterdam te brengen. De mobiliteit van de stad is daarin een groot thema.
  • Matthijs Boon, head of commerce bij Hely. Bij de hubs van Hely kun je allerlei soorten deelmobiliteit vinden. Zowel deelfietsen, deelscooters als elektrische deelauto's bieden zij aan voor buurtbewoners in grote en kleine steden of specifiek voor bedrijven. 


Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)