Bezig met laden...

Koplopers: Nederland als koploper circulaire zonnepanelen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Editor dmi "»" Koplopers: Nederland als koploper circulaire zonnepanelen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Koplopers: Nederland als koploper circulaire zonnepanelen

Koplopers: Nederland als koploper circulaire zonnepanelen

 /5
0 (0stemmen)

Zonnepanelen bieden een alternatief voor fossiele energiebronnen zoals Russisch aardgas. Daardoor spelen ze een cruciale rol in de energietransitie. Maar de zonnepanelenmarkt zelf kan ook nog duurzamer. Want wat doen we met afgedankte zonnepanelen? Koplopers Roebyem Anders (ZonNext) en Jan Vesseur (Solarge) komen met oplossingen.Roebyem Anders geeft zonnepanelen via ZonNext een tweede leven. Het gaat om zonnepanelen die mensen vervangen, omdat nieuwere zonnepanelen een hoger rendement opleveren. Deze afgedankte gaan echter nog jaren mee. “Er zijn heel veel partijen die ze willen”, zegt Anders. Zij levert de panelen aan gemeenten, scholen en woningcorporaties.

Maar wat als de zonnepanelen echt niet meer werken? Jan Vesseur zet met Solarge in op zonnepanelen die beter te recyclen zijn. “Wij gebruiken thermoplastische materialen. Dat betekent dat we ze aan het einde van hun levensduur kunnen opwarmen en die verschillende lagen dan op de meest optimale manier kunnen hergebruiken.” Begin 2023 hoopt hij dat de eerste circulaire zonnepanelen van de band rollen.

Bron: Change.inc/ BNR

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)