Bezig met laden...

Frans Timmermans hekelt Europese treinbedrijven: 'Ik ben het spuugzat' | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" blogs "»" Editor dmi "»" Frans Timmermans hekelt Europese treinbedrijven: 'Ik ben het spuugzat'
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Frans Timmermans hekelt Europese treinbedrijven: 'Ik ben het spuugzat'

Frans Timmermans hekelt Europese treinbedrijven: 'Ik ben het spuugzat'

 /5
0 (0stemmen)

Europese spoorwegmaatschappijen hebben nog drie maanden om met een plan voor een samengevoegd ticketsysteem te komen, anders krijgen ze een boekingsapp opgedrongen door de Europese Commissie. Dat zegt vicevoorzitter Frans Timmermans in de podcast BNR Europa. 'Ik ben het ook spuugzat. De mensen willen graag met de trein, maar je moet het ze wel makkelijker maken.'Ergernis

De Commissie ziet ook graag dat Europese reizigers veel vaker voor de trein dan voor het vliegtuig kiezen. Voor de Europese treinreiziger zijn gefragmenteerde reisinformatie en onduidelijke ticketprijzen echter een groot obstakel. Timmermans ziet daarom een Europese boekingsapp als één van de oplossingen.

'Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je via je mobieltje veel makkelijker een kaartje kunt bestellen. Zodra we dat makkelijk maken, dan gaat men in ieder geval binnen een straal van 600 tot 800 kilometer liever met de trein dan met het vliegtuig', zegt Timmermans. Vorig jaar legde de Commissie ook al een actieplan op tafel. Toen was nog niet bekend dat aan de spoorwegmaatschappijen het einde van dit jaar als ultimatum werd gesteld voor onder meer een verbeterde uitwisseling van gegevens.

9-euro-kaartje

Timmermans zegt dat Europese treinbedrijven een voorbeeld kunnen nemen aan landen zoals Zwitserland en Oostenrijk, waar spoorwegmaatschappijen beter op elkaar zijn afgesteld en het de burgers makkelijk maken om de trein te nemen: 'Laten we ons nou eens daardoor inspireren'.

Ook verwees Timmermans naar de Duitse maatregel van het '9-euro-kaartje', welke recentelijk nog is uitgevoerd in Duitsland. Deze maatregel leidde tot een verdubbeling van het reizen met de trein: 'Dat lijkt iets wat beklijft – als mensen er eenmaal aan gewend zijn gaan ze het vaker doen,' zegt Timmermans.

Bron: BNR

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)