Bezig met laden...

#SmartThursday - Inclusiviteit van nieuwe mobiliteitsconcepten in gebiedsontwikkeling – risico’s op vervoersarmoede? | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" #SmartThursday - Inclusiviteit van nieuwe mobiliteitsconcepten in gebiedsontwikkeling – risico’s op vervoersarmoede?
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
apr 8

#SmartThursday - Inclusiviteit van nieuwe mobiliteitsconcepten in gebiedsontwikkeling – risico’s op vervoersarmoede?

Kennissessie
08-apr-21 16:00 17:00 (W. Europe Daylight Time)
Online

Het Smart Mobility Platform van de Metropoolregio Amsterdam nodigt jou uit voor een wekelijkse online kennissessie. Dit is dé plek als je meer wilt weten over smart mobility oplossingen en je netwerk wilt uitbreiden! Experts uit het veld nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en gaan graag het gesprek met je aan. Zo vergroten we met elkaar onze kennis en versterken we de samenwerking! 

Blok elke donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur in je agenda voor onze online #SmartThursday sessies. Interessante onderwerpen als #MaaS, druktemanagement en slimme verkeersvoorspellingen komen voorbij. Ook kondigen we de sessies aan op LinkedIn.

8 april 2021 / Inclusiviteit van nieuwe mobiliteitsconcepten in gebiedsontwikkeling – risico’s op vervoersarmoede?

Nieuwe mobiliteitsconcepten lage parkeernormen en hubs doen het goed bij beleidsmakers en gebiedsontwikkelaars. Iedereen lijkt een overgang van ‘bezit naar gebruik’ toe te juichen en de auto in te willen ruilen voor meer ruimte en schoner vervoer. Mooie ambities maar tot nu toe nog zonder uitgebreide successen. Zijn we in staat deze transitie aan te laten sluiten bij de (toekomstige) mobiliteitsbehoefte van verschillende bewoners en gebruikers van een nieuwe wijk? Hoe zorgen we ervoor dat het nieuwe aanbod geschikt is voor álle doelgroepen en er genoeg andere betaalbare opties (openbaar vervoer deelmobiliteit) binnen korte afstand beschikbaar zijn? En ook interessant: wie is of voelt zich daarvoor verantwoordelijk?

Over Morgen onderzocht in opdracht van enkele woningcorporaties waaronder Stadgenoot de gevolgen van de keuzes in het gemeentelijk mobiliteitsplan. Er is specifiek gekeken naar de nieuwe wijk Strandeiland in Amsterdam waar conform het parkeerbeleid wordt gewerkt met een minimale parkeernorm voor sociale huurwoningen van 0.0 en een maximale parkeernorm van 1.0. Stadgenoot en Over Morgen lichten de uitkomsten van hun onderzoek toe en gaan in op de vraag wat de gevolgen zijn voor andere gebiedsontwikkelingen.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)