Bezig met laden...

#SmartThursday - Met Vlaanderen in gesprek over mobipunten (hubs) | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" #SmartThursday - Met Vlaanderen in gesprek over mobipunten (hubs)
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
apr 29

#SmartThursday - Met Vlaanderen in gesprek over mobipunten (hubs)

Kennissessie
29-apr-21 16:00 17:00 (W. Europe Daylight Time)
Online

Het Smart Mobility Platform van de Metropoolregio Amsterdam nodigt jou uit voor een wekelijkse online kennissessie. Dit is dé plek als je meer wilt weten over smart mobility oplossingen en je netwerk wilt uitbreiden! Experts uit het veld nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en gaan graag het gesprek met je aan. Zo vergroten we met elkaar onze kennis en versterken we de samenwerking! 

Blok elke donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur in je agenda voor onze online #SmartThursday sessies. Interessante onderwerpen als #MaaS, druktemanagement en slimme verkeersvoorspellingen komen voorbij. Ook kondigen we de sessies aan op LinkedIn.

29 april / Met Vlaanderen in gesprek over mobipunten (hubs)

In Nederland noemen we ze hubs; in Vlaanderen worden ze mobipunten of hoppin genoemd. Het zijn multimodale knooppunten waar verschillende vervoermiddelen bij elkaar komen. Hier kunnen reizigers bijvoorbeeld overstappen van het openbaar vervoer op een deelfiets voor de last-mile naar hun eindbestemming. Of een plek waar reizigers vanuit de regio hun privéauto kunnen parkeren om over te stappen op het openbaar vervoer naar de binnenstad.

In Vlaanderen wordt sinds de vaststelling van een beleidsvisie in 2019 hard gewerkt aan de ontwikkeling van de mobipunten. Zo is er een subsidieregeling en een set aan voorwaarden waar alle mobipunten aan moeten voldoen.

Voor de #SmartThursday van 29 april hebben we twee Vlaamse sprekers uitgenodigd om ons mee te nemen in hun ervaringen. Tom Janssens van de Vervoerregio Antwerpen en Sven Huysmans van studiebureau The New Drive vertellen over de Vlaamse beleidskaders. Ze leggen uit hoe ze deze vertaald hebben naar een ‘mobipuntenplan’ voor de Vervoerregio Antwerpen en hoe ze dit netwerk op korte termijn zichtbaar en tastbaar willen maken. Graag gaan ze na deze presentatie met jou in gesprek om good practices en inzichten uit te wisselen.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)