Bezig met laden...

Dag van de stad | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" Dag van de stad
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
sep 28

Dag van de stad

Congres
28-sep-22 (Hele dag, W. Europe Daylight Time)
De Spoorzone in Tilburg

De Spoorzone in Tilburg vormt dit jaar de ‘thuisbasis’ van de zesde Dag van de Stad op donderdag 29 september. Dit jaar staat de dag in het teken van het streven naar gelijke kansen voor iedereen. Hoe zorg je ervoor dat alle inwoners, ook de 1 miljoen kwetsbaren in Nederland, mee kunnen doen in de stad? Dat iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg? En hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad, zoals de krapte op de woningmarkt of de energietransitie, hieraan bijdragen? Kortom: hoe maken en houden we onze steden inclusief en toekomstbestendig?

Met als thema ‘De stad van iedereen’, gaan we dit jaar in gesprek over deze en andere uitdagingen. Er is een gevarieerd programma met inspirerende sprekers, interessante excursies en met volop gelegenheid om inzichten te delen. Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Inclusieve gaststad Tilburg

Tilburg, met 225.000 inwoners de zevende stad van Nederland, neemt ons dit jaar vol trots mee in haar heden en verleden, waar oud en nieuw en ruig en verfijnd versmelten. Niet alleen op de Dag van de Stad maar ook in de voorafgaande Nacht van de Stad op woensdag 28 september. Onze basis is de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Vanuit daar toont Tilburg ons waarom het een van de koplopers is in sociale innovaties. Benieuwd naar onze gaststad dit jaar? Bekijk dit filmpje: 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)