Bezig met laden...

Kennisbijeenkomst Aan de slag met parkeerdata! SHPV | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" Kennisbijeenkomst Aan de slag met parkeerdata! SHPV
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
jun 30

Kennisbijeenkomst Aan de slag met parkeerdata! SHPV

Kennissessie
30-jun-22 09:30 16:00 (W. Europe Daylight Time)
Evoluon 1A, Noord Brabantlaan, 5652 LA, Eindhoven

Graag nodigen we u uit voor onze kennisbijeenkomst Aan de slag met Parkeerdata!

Wij nemen u mee op een reis langs het praktisch gebruik van parkeerdata in de vorm van lezingen, rondetafelgesprek en workshops. Patrick ten Broeke, verantwoordelijk voor data-analyse van o.a. het Red Bull Racing team, zal uw key note speaker zijn. Aan de hand van voorbeelden neemt hij ons mee in de wereld van data. In het middagdeel volgt u in een kleinere setting workshops met onderwerpen als de inzet van scanauto’s en het aanmaken van een eigen parkeermonitor. Na registratie voor deze kennisbijeenkomst kunt u een keuze maken uit een tweetal workshops.

Dagprogramma

10.00 - 10.10 uur: Opening door dagvoorzitter Dirk-Jan de Haan

10.10 - 10.30 uur: Landelijk actieprogramma parkeren door Martin Andriessen

10.30 - 11.15 uur: Data in de wereld van de Formule 1/team Red Bull Racing

11.15 - 11.45 uur: Wat is winst van datagebruik voor de gemeente Eindhoven?

11.45 - 12.15 uur: Ronde tafel (Vragen en discussie)

Lunch

13.15 - 14.00 uur: Workshopronde 1 (keuze uit 5 workshops)

14.30 - 15.30 uur: Workshopronde 2 (keuze uit 5 workshops)

16.00 – 18.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel

Workshops

Workshop 1. Informatiegestuurd handhaven met de scanauto

De gemeente Tilburg maakt al bijna drie jaar gebruik van een scanauto voor de handhaving op betaald parkeren. In die jaren is de stad uitgegroeid tot landelijke koploper in het aantal scans per dag. Hoe doet Tilburg dat? En welke rol speelt data in het aansturen van de scanauto? Maarten Schouten van de gemeente Tilburg geeft een toelichting tijdens deze workshop.

Workshop 2. Masterclass Socrata

De hoeveelheid historische data in het NPR groeit erg hard. Nuttig om rapportages en analyses mee uit te voeren. De hoeveelheid data vraagt om een snel en betrouwbaar hulpmiddel om de data te gebruiken. SHPV en RDW zijn zover dat ze Socrata kunnen aanbieden. In de Masterclass zal Henk Oonk van RDW de ins en outs van deze tool laten zien en uitleggen welke mogelijkheden u heeft om informatie op maat te maken. Informatie die gebruikt kan worden voor managementrapportages of beleidsontwikkeling.

Workshop 3. De digitalisering van de parkeerplaatsen

De digitale handhaving vraagt om een gedetailleerde geo-kaart van de stad. Met deze kaart wordt het mogelijk om het verschil te maken tussen een “nahefffing” en een “Wet Mulder boete” Hoe kom je tot deze gedetailleerde kaart? Emil Otte van de gemeente Utrecht vertelt over dit proces. Wat heeft hij geleerd en welke tips heeft hij voor het maken van deze kaart. En welke mogelijkheden zijn er om gebruik te maken van de Basiskaart Grootschalige Topografie (BGT)?

Workshop 4. Het Landelijke Actieprogramma

Bij de opening van het seminar bent u meegenomen in het Landelijke Actieprogramma Parkeren en Verblijven. Wat moet er volgens u in dat actieprogramma komen en welke resultaten verwacht u van de samenwerking. In deze workshop krijgt u de kans om actief mee te denken en te discussiëren over de richting van de het Actieprogramma.

Workshop 5. Landelijke data top 15; ook relevant voor mij?

Volgend uit de Europese ITS richtlijn zijn landelijk 15 data items op het gebied van mobiliteit aangewezen die in 2023 als open data beschikbaar moeten komen. Hier ligt een forse opgave voor gemeenten. Regionale Data Teams (RDT's) helpen hierbij.

In deze workshop wordt de rol van de RDT's toegelicht en laten ze zien waar ze staan. En natuurlijk zal er een update zijn over parkeerdata.

De kennisbijeenkomst is onderdeel van de samenwerking van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan die samen het initiatief hebben genomen voor het Landelijke Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023. U wordt van harte uitgenodigd om mee te denken over dit programma.

Je kunt je hier registreren.

Website

www.shpv.nl

Organisatie

SHPV

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/