Bezig met laden...

Online informatiebijeenkomst voor wegbeheerders en ITS aanbieders (Nieuwe Europese richtlijnenNIB2 en CER). | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" Online informatiebijeenkomst voor wegbeheerders en ITS aanbieders (Nieuwe Europese richtlijnenNIB2 en CER).
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
dec 8

Online informatiebijeenkomst voor wegbeheerders en ITS aanbieders (Nieuwe Europese richtlijnenNIB2 en CER).

Informatiebijeenkomst
08-dec-22 10:30 12:00 (W. Europe Standard Time)

Op donderdag 8 december organiseert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een online informatiesessie over de nieuwe Europese richtlijnen: Netwerk- en Informatiebeveiliging 2 (NIB2) en de Weerbaarheid van Kritieke Entiteiten (CER). Deze richtlijnen stellen eisen aan de cyber- en fysieke weerbaarheid van sectoren.

NIB2 en CER wijzen sectoren aan met essentiële en belangrijke entiteiten. Eén van de (sub)sectoren is wegvervoer. Wegbeheerders en aanbieders van intelligente vervoersystemen of ITS (Intelligent Transport Systems) gaan hier onder vallen.

Weerbaarheid vitale infrastructuur

Onze maatschappij is afhankelijk van het goed en veilig functioneren van vitale processen, waaronder het vervoer over het wegennet. Toenemende dreigingen zoals cybercriminaliteit, digitale verwevenheid en extremer weer kunnen zorgen voor uitval of verstoring, wat leidt tot ernstige maatschappelijke ontwrichting. Om de bredere cyber- en fysieke weerbaarheid van vitale processen beter te beschermen tegen deze dreigingen hebben de lidstaten van de Europese Unie (EU) een akkoord bereikt over de nieuwe Europese richtlijnen NIB2 en CER.

Tijdens deze online sessie informeren wij u over de inhoud van deze nieuwe richtlijnen. We bespreken o.a. hoe deze richtlijnen de sector wegvervoer weerbaarder gaan maken, welke rechten en plichten gaan gelden voor uw organisatie en het tijdspad van de implementatie van de richtlijnen.

Voor wie 

Wegbeheerders en ITS-aanbieders. Voorbeelden van ITS-aanbieders: verkeersmanagement weg, tunnelbediening en -bewaking, brug- en sluisbediening, parkeermanagement, nood- en hulpdiensten, verkeersinformatie, in-car informatiediensten, rij-assistentie, veiligheidssystemen, reisinformatie multimodaal, MaaS / deelmobiliteit.

Programma

  • Introductie door Lennart Salemink, afdelingshoofd Smart Mobility IenW
  • Presentatie Weerbaarheid vitale infrastructuur: NIB2- en CER-richtlijn door Beerend van Dijk, wetgevingsjurist en beleidsadviseur
  • Verdere verloop van het proces  
  • Interactie via poll: wat willen jullie ons meegeven?
  • Afsluiting

Wij kijken uit naar je komst. Is deze informatie (ook) interessant voor een collega? Stuur het door!

Let op: het is niet mogelijk om de livestream te bekijken in Citrix Workspace. 
Heb je vragen n.a.v. deze mail, stuur deze dan naar: smart-mobility@minienw.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)