Bezig met laden...

Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" Kalender "»" Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
jun 1

Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten

Bijeenkomst
01-jun-23 12:00 18:00 (W. Europe Daylight Time)
NTM, Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6

Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten

Op weg naar werk, school of andere bestemmingen, maken weggebruikers steeds meer gebruik van navigatiediensten. Overheden werken samen met serviceproviders om in deze diensten ook veiligheidsinformatie aan te bieden. We zijn nu toe aan de next step: real time verkeersinformatiediensten.

Denk je mee?

NTM organiseert op donderdagmiddag 1 juni de bijeenkomst Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten voor wegbeheerders in Nederland. We horen graag jouw wensen en praktijkvoorbeelden: waar loop je nu tegenaan, wat zou je graag anders willen zien? En hoe kunnen serviceproviders hieraan bijdragen?

RTTI: kans voor samenwerking met serviceproviders

Aanleiding voor deze middag is de herziening van de Europese Real Time Traffic Information (RTTI) verordening. Deze treedt per 1 januari 2025 in werking en gaat over het beschikbaar stellen van real time data, maar ook dat die data opgenomen wordt in navigatiediensten. Een mooie kans dus om met serviceproviders de volgende stap te zetten om de weggebruiker goed te informeren. En zo een bijdrage te leveren aan de realisatie van onze gezamenlijke beleidsdoelen.

Deze middag praten we je graag bij over de RTTI verordening: wat houdt deze in en hoe willen we aan de slag met de implementatie hiervan in Nederland?

MELD JE AAN VOOR 1 JUNI!

Programma

12.00 - 13.00 uur       Inloop met lunch

13.00 - 14.00 uur       Plenaire start: meer uitleg over de herziene RTTI, de aanpak en lessons learned uit publiek-private samenwerking

14.00 - 16.00 uur       Werksessies

16.00 - 16.30 uur       Plenaire afsluiting: samen bepalen we de vervolgstappen

16.30 - 18.00 uur       Netwerkborrel

NTM faciliteert en coördineert overleg serviceproviders en overheden

Om de implementatie van de herziene RTTI verordening in Nederland zo efficiënt mogelijk te organiseren, heeft DGMo (onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata (NTM) gevraagd hierin landelijk te faciliteren en te coördineren door het overleg met en de samenwerking tussen serviceproviders en overheid structureel en nationaal te organiseren. NTM is hét toegangspunt voor mobiliteitsdata in Nederland.

Tot 1 juni!

We kijken er naar uit om je te zien op 1 juni! Ken je iemand die dit event ook wel wil bijwonen? Stuur deze uitnodiging gerust door!

Met vriendelijke groet,

Eric van der Ster (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Bert Timmermans (NTM)

Annet van Veenendaal (NTM)

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)