Bezig met laden...

Mobiel | Dutch Mobility Innovations | DMI

Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
0

Mobiele Micro HUBS

  • Fase: Active
  • Categorie: Default Category

Mobiele HUB die precies past op een parkeervak. In combinatie met een elektrische bakfiets of een Licht Elektrisch Vracht Voertuig (LEVV) vervangt dit een dieselbus. Zero emission vervoer in stedelijk gebied dus. Door middel van (nacht) bevoorrading van de hub worden de verkeersbewegingen hiermee tot een minimum gebracht. De hub compenseert de opslagruimte die in een bus zit (bijv. VW transporter). Daarbij kan in de hub het elektrisch voertuig geladen worden met groene stroom.                

Parkeervakken zijn er overal, zodoende is de hub praktisch overal neer te zetten. En dit is gelijk de kracht ervan, iedere doelgroep (post markt, bouw en service monteurs, horeca enz.) kan het dus inzetten.
Op project basis (toegankelijk voor zzp'er) of voor langere periodes te gebruiken.

De luchtkwaliteit verbeterd doordat er alleen nog maar elektrische voertuigen worden gebruikt.
Doordat er per saldo minder, maar ook kleinere, voertuigen rondrijden is de verkeersveiligheid een stuk beter ten opzichte van de huidige situatie.

Veel (grote) bedrijven hebben commitment op hun wagenpark binnen 5-10 jaar zero-emission te hebben. Simpelweg alle bussen elektrisch maken is een optie, maar dan hebben we nog steeds files, parkeerproblemen, uitdagingen mbt tot thuisladen, toch nog beperkte actieradius en laadcapaciteit.

De hub kan in iedere stad in Nederland (en daar buiten) gebruikt worden.
De kunst van innovatie (en ontwerpen) is om het zo simpel mogelijk te houden. Dat is precies de functie van een mobiele hub. Met deze relatieve kleine verandering in het logistieke systeem veranderd er gigantisch veel in de stad. Een elektrische bakfiets en/of LEVV heeft met deze hub opeens een heel groot bereik.

Naast hubs die gebruikt kunnen worden door service monteurs heeft The Hub Company ook fietshubs die precies op een parkeervak passen. 1 auto eruit, en 8 fietsen erin. Standaard altijd voorzien van sedum groende daken, en uit te breiden met zonnepanelen voor het laden van de elektrische fiets.

Opmerkingen (1)

   
pswaak

Hans als je meedoet aan de challenge moet je daar je idee pitchen en niet in deze community :-)

https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1179/challenges/ideas

 

 

02-apr-20 09:57
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door